Home / آموزشی / انواع ظروف یکبار مصرف و معایب و مزایای آنها

انواع ظروف یکبار مصرف و معایب و مزایای آنها

معرفی انواع ظروف یکبار مصرف

زمانی که صحبت از حمل غذا به میان می‌آید، بیشتر رستوران‌ها، فروشگاه‌های خواربار فروشی، سوپرمارکت‌ها و سایر مؤسسه‌های سرویس‌دهی غذا، خود را موظف می‌دانند که انواع ظروف یکبار مصرف را برای مهمانان خود و خریداران فراهم نمایند. این محصولات برای سرو غذای اصلی، میان وعده و حتی ذخیره غذای باقی‌مانده‌ در رستوران که قصد بردن آن به خانه را دارید، مناسب می‌باشند. مواد اولیه ظروف یکبار مصرف، از عوامل مهمی است که بسته به نوع مصرف باید به این مهم توجه شود.
در ادامه به معرفی انواع ظروف یکبار مصرف و کاربرد آنها می‌پردازیم.

ظروف یکبار مصرف آلومینیومی:

آلومینیوم به علت طبیعت تطبیق‌پذیر ضمن دارا بودن قابلیت‌های بسیار، ماده بسیار شناخته شده‌ای در تعیین جنس ظروف یکبار مصرف است. علاوه بر اینکه این محصول برای بسیاری از عملکردها و نیازها قابل قبول و مناسب بوده، سخت و محکم می‌باشد و به راحتی قابلیت نگهداری مواد غذایی سنگین‌تر را داراست. ظروف آلومینیومی یک انتخاب عالی برای نگهداری غذاهای با چگالی زیاد و سنگین نظیر بوریتو و پاستا بوده که ظروف گرد و مستطیل از انواع دیگر و رایج‌ آن می‌باشند. این نکته قابل ذکر است که درب‌های پلاستیکی یا درب‌های با روکش فویل معمولا در ظروف آلومینیومی جا می‌گیرند.

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

 مقاوم در برابر استفاده نادرست می‌باشد، چندمنظوره بوده و در بسیاری موارد به آسانی بازیافت می‌شود.
ایده‌آل برای پخت‌و‌پز، حمل‌و‌نقل، منجمد کردن، گرم کردن و سرو نمودن
دارای قابلیت عایق چند برابر
ترکیبات شیمیایی مضر را به غذا وارد نمی‌کند.
ذخیره و دپو آن به راحتی انجام می‌شود.

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

 غیر قابل استفاده در ماکروویو
عموما از ظروف پلاستیکی و پلی‌استیرن گران‌تر است.
بیشتر ظروف به خرید درب‌‌های جداگانه نیاز دارند.

ظروف یکبار مصرف پلی‌ استیرن

محصولات استیروفوم یا به عبارتی پلی استیرن  مدت‌هاست که به سبب عدم تواناییشان در بازگشت به طبیعت بسیار بحث‌برانگیز بوده‌اند. با این وجود این محصول به جهت وزن سبک، هزینه کم و خواص عایق استثنایی همچنان در صنعت مواد غذایی در میان دیگر ظروف پیشتاز و برنده می‌باشد. این ظروف در انواع چند لایه و یا تک لایه به بازار ارائه می‌شوند.  پلی‌استیرن چند لایه  موجب استقامت و دوام بیشتر می‌شود و مناسب به منظور حمل نمونه‌های سنگین‌تر بیرون‌بر نظیر برگرها و پاستاها و جلوگیری از شکست آن‌ها است. این در حالی است که پلی استیرن تک لایه برای مصارف سبکتر و ذخیره و حمل مواد غذایی کم حجم‌تر مانند بستنی پرکاربرد است.

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف پلی استیرن

 دارای قدرت کافی در جایدهی تمامی محصول بدون خم شدن و شکستن ظرف
وزن سبک که هزینه های حمل دریایی را کاهش می‌دهد.
قابل استفاده در مایکروویو
معمولا ارزان قیمت تر از جنس آلومینیوم و یا پلاستیک می‌باشد
درب آن به عنوان بخشی از خود ظرف به شمار می‌رود و جدا از آن نیست.

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف پلی استیرن

 برای استفاده طولانی مدت توصیه نمی‌شود.
دارای تاثیر کمتر در تازه نگه داشتن غذا نسبت به پلاستیک می‌باشد
غیر قابل بازگشت به طبیعت

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بیشتر در بخش تولید و یا اغذیه فروشی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصولات دارای درب‌های با قابلیت پلمپ هستند که غذا را برای مدت طولانی‌تری تازه نگاه می‌دارد.  ظروف پلاستیکی باریک و کم حجم بسیار مناسب برای حمل سالاد و قطعات کیک می‌باشند؛ در حالیکه  ظروف ضخیم‌تر و با حجم بیشتر برای ذخیره پاستا و میوه‌های اسلایس شده مناسب است.

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

 به شدت تطبیق‌پذیر و چند منظوره می‌باشد.
مقاوم در برابر سرریز شدن محصول و یا شکستن و خم شدن ظرف
دارای قابلیت استفاده مجدد و بازگشت به طبیعت
قابل استفاده در ماکروویو و ماشین ظرفشویی
دارای قابلیت تازه نگاه داشتن غذا به مدت طولانی‌تر نسبت به ظروف یکبار مصرف آلومینیوم و پلی استیرن

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

 درب آن معمولا جداگانه به فروش می‌رسد.
برخی پلاستیک‌ها قابل بازیافت نیستند.

ظروف یکبار مصرف گیاهی (بیوپلاستیک)

امروزه ظروف یکبار مصرف بیوپلاستیک موج جدیدی در صنعت صنایع غذایی به شمار می‌روند. بیوپلاستیک‌ها که بهPLA شناخته شده‌اند، از مواد اولیه گیاهی و تجدیدپذیر مانند ذرت و گیاهان دیگر ساخته شده‌اند. این ظروف به عنوان جایگزینی غیرسمی برای ظروف یکبار مصرف استیروفوم و سایر محصولات تجدیدناپذیر شناخته شده‌اند. ظروف بیوپلاستیک در انواع فنجان‌ها، درب‌ها و در طرح‌های تاشو موجود می‌باشند.

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف گیاهی

 غذا را به مدت طولانی‌تری نسبت به استیروفوم و یا پلاستیک تازه نگاه می‌دارد.
تلاش در راستای حفظ محیط‌زیست را به مشتریان یادآوری می‌کند.
نسبت به محصولات پلاستیک و یا استیروفوم انرژی کمتری در روند تولید نیاز دارد.
دوستدار محیط‌زیست
در انواع ظروف یکبار مصرف و بیرون‌بر، ظروف غذاخوری و ظروف و کیسه‌های قابل حمل موجود می‌باشد.

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف گیاهی

 برخی اوقات به مراکز بازیافت خاص و یا غیر واقعی نیاز دارد.
بسیار گران‌تر از انواع دیگر ظروف یکبار مصرف می‌باشد.
قابلیت تحمل حرارت بالا را ندارد و غیر قابل استفاده در مایکروویو است

About mihandemo

Check Also

بهتا پایپ

لوله مانیسمان چیست

لوله های مانیسمان که با نام های بدون درز نیز شناخته میشوند در اصطلاح علمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *